Site Name

Utility Link | Utility Link | Utility Link
subglobal1 link | subglobal1 link | subglobal1 link | subglobal1 link | subglobal1 link | subglobal1 link | subglobal1 link
subglobal2 link | subglobal2 link | subglobal2 link | subglobal2 link | subglobal2 link | subglobal2 link | subglobal2 link
subglobal3 link | subglobal3 link | subglobal3 link | subglobal3 link | subglobal3 link | subglobal3 link | subglobal3 link
subglobal4 link | subglobal4 link | subglobal4 link | subglobal4 link | subglobal4 link | subglobal4 link | subglobal4 link
subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link | subglobal5 link
subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link | subglobal6 link
subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link | subglobal7 link
subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link | subglobal8 link

small logo

„UCENJEM I VEŽBOM DO ZDRAVLJA“

Udruženje za podršku osobama sa Daun sindromom pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Republike Srbije sprovodi projekat „Ucenjem i vežbom do zdravlja“. Cilj projekta je unapredenje zdravlja osoba sa invaliditetom i clanova njihovih porodica p ovecanj em nivoa znanja i veština o glavnim faktorima rizika za nastanak hronicnih bolesti i znacaju periodicnih preventivnih pregleda, putem predavanja, casova fizicke aktivnosti, kreativnih radionica i preventivnih pregleda .

Tokom 2013. godine bice organizovana predavanja temu prevencije glavnih faktora rizika za nastanak hronicnih bolesti (bolesti srca i krvnih sudova, šecerne bolesti, malignih bolesti, osteoporoze) i najcešcih zaraznih bolesti , uz organizova nje preventivni h pregled a uz kontrolu telesne mase, izracunavanje indeksa telesne mase, merenja krvnog pritiska , laboratorijskih kontrola (šecer u krvi) i pregled a kože (mladeža) , kao i casovi fizicke aktivnosti.